marți, 26 aprilie 2011

Cornuri pentru micul dejun

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
- 500 g faina de grau
- 300 ml apa calduta ( putin mai calduta decat temp. camerei)
- 4 linguri cu ulei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura zahar
- 25 g drojdie proaspata
- 1 ou pentru uns
- sare mare,susan, mac pentru presarat pe deasupra


Mod de preparare:
Se pune apa ,uleiul, sarea ,zaharul , faina si drojdia sfaramata bine( ingredientele se pun in aceasta ordine) si se framanta bine formand o coca ce se lasa la dospit cca. 1 ora ( coca trebuie sa-si dubleze volumul)
Se imparte coca in 10 - 12 parti. se unge masa cu ulei si se intinde subtire fiecare gramajoara si se ruleaza formand un bastonas ce se pune in tava cu hartie de copt si se da forma de corn. Se unge cu ou batut se presara cu sare, seminte de susan,mac si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 200ºC .Se tin la cuptor 20-25 minute depinde de cuptor ,(pana ce devin rumene)

Eu am facut 4 bucati umplute cu praf de cacao dulce si le-am lasat sub forma de batoane.Pe deasupra am presarat zahar dupa ce le-am uns cu ou batut.

Se serves cu sana sau iaurt, smantana, sau unse cu unt.

Daca nu se foloseste ou pentru uns pe deasupra ci putin ulei se pot consuma de post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu