marți, 26 aprilie 2011

Cosulete cu suncã si ciuperci (Empadas de fiambre e cogumelos)

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Aluat:
400 gr. fãinã
60 gr. unt
sare
1 ou
se poate folosi si aluat foietaj din comert
Umplutura:
1 ceapã micã tocatã
2-3 cãtei de usturoi tocati
cca. 200 gr. suncã (am avut de curcan)sau ce avem in casa
1 conservã de ciuperci
piper, sare, ierburi aromate
otet balsamic
ulei de susan
sos de soia
Decor:
fire de cepsoarã


Mod de preparare:
Aceste cosulete le-am gãtit împreunã cu vecina si prietena mea Tania , ea are cont pe Bucãtãras.ro cu numele de "gamilici", la retete specific portugheze.
Am mai gãtit împreunã, de data asta pt.copii prietenilor nostri.
1)Pt. aluat:
Amestecã fãina cu untul topit, sare si ou.
Pune apa, putin câte putinã pânã obtinem un aluat usor de lucrat. Pune fãinã dacã mai trebuie.
Intinde aluatul pe masa tapetatã cu fãinã si decupeazã cerculete cu ajutorul unei cãni sau forme.
2)Unge cu unt si tapeteazã cu fãinã forme mici de chec.
3)Pt. umpluturã:
Pune la cãlit în putin ulei de mãsline sau unt, ceapa, usturoiul, sunca tocatã si ciupercile scurse.
Apoi, otet balsamic, ulei de susan, sos de soia si verdeatã dupã plac.
Sare si piper.
4)Se umplu cosuletele si se dau la copt, cca. 20-25 min.
Am decorat cu fire de cepsoarã.
Poftã bunã!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu