marți, 26 aprilie 2011

Flori din foietaj cu ananas

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Avem nevoie de :
-1 pachet de aluat de foietaj feliat 10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii)
-1 cutie compot de ananas feliat rondele( conserva de 567 grame contine 10 rondele de ananas)
-zahar pudra
-ulei pentru uns tava
-cirese confiate


Mod de preparare:
Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit.
Rondelele de ananas se pun intr-o strecuratoare pentru a se scurge sucul din compot.
Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare latura.
Se usuca ,daca mai este nevoie, o rondea de ananas pe hartie de bucatarie si se amplaseaza in mijlocul patratelului de aluat.
Se ridica pe rand cele 4 colturi spre mijlocul patratului de aluat si se lipesc la mijloc; se obtine astfel o floare , care se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute sau pana au luat o culoare aurie.
Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu cate o cireasa confiata in mijlocul fiecarei flori.
Este o reteta foarte usoara si practica , mai ales cand timpul este limitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu