marți, 26 aprilie 2011

Goffri sau wafe

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
300 g faina
60 g zahar pudra
3 oua separate
500 ml lapte
2 plicuri zahar vaniliat
un praf de copt
un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
sare
100g unt topit
zahar pudra si fructe
gem


Mod de preparare:
Acest aluat este pentru 6 portii.
Faina, zaharul , praf de copt, bicarbonatul si sarea se amesteca.
In lapte se pun galbensurile cu zaharul vanilat si o lingura de zahar, se adauga si untul topit, dar nu tot, se mai lasa pentru uns aparatul(vreo 2-3 linguri poti sa lasi). Acestea se amesteca bine.
Acest continut se toarna peste faina si etc.... si amesteci.Se bat albusurile si le pui peste aluat.
Se pune aparatul la incalzit si il ungi cu unt. Pui aprox un polonic si le ti aprox 2-3 min.
Le pudrezi cu zahar pudra...sau pui pe ele gem..sau le servesti cu fructe.
Se servesc calde!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu