marți, 26 aprilie 2011

La Tour Eiffel Cake

Timp de preparare:
3 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru blatul maro
400 gr faina
75 gr pudra de cacao
3 lingurite praf de copt
2 lingurite scortisoara macinata
un praf de sare
6 oua
500 gr zahar brun
300 gr unt
300 gr ciocolata cu lapte si menta
300 gr ciocolata amaruie cu coji de portocale confiate

Pentru blatul alb
500 gr faina
3 lingurite praf de copt
un praf de sare
2 lingurite zahar vanilat bourbon
6 oua
400 gr zahar alb
300 gr unt
240 gr ciocolata alba cu cocos
300 gr ciocolata alba

Pentru crema maro
1L frisca lichida
500 gr ciocolata amaruie cu menta, topita si racita

Pentru crema alba
1L frisca lichida
500 gr ciocolata alba, topita si racita
coaja rasa de la 3 portocale
zeama de la 1 portocala

Pentru sirop
suc proaspat de portocale


Mod de preparare:
Pentru blaturi incinge cuptorul la 180°
Pentru blatul maro amesteca faina cu cacaoa, praful de copt, scortisoara si sarea.Intr-un alt vas bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Untul cu ciocolata topeste-le la bain-marie apoi lasa-le sa se raceasca putin dupa care incorporeaza-le in oua.Inglobeaza ingredientele uscate si imparte aluatul in una din tavi.Da blatul la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.
Pentru blatul alb amesteca faina cu praful de copt si sarea.Intr-un alt vas bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Untul cu ciocolata topeste-le la bain-marie apoi lasa-le sa se raceasca putin dupa care incorporeaza-le in oua.Inglobeaza ingredientele uscate si imparte aluatul in celelalte 2 tavi pregatite.Da blaturile la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca complet.
Pentru crema maro, bate frisca apoi inglobeaza ciocolata.
Pentru crema alba, bate frisca apoi inglobeaza ciocolata urmata de coaja rasa si zeama de portocale.
Insiropeaza fiecare blat cu suc de portocale.Pentru asamblare, aseaza un blat maro, unge-l cu ½ din crema alba, acopera cu blatul alb, unge cu crema maro,aseaza un blat maro, unge cu crema alba ramasa iar in final acopera cu un blat alb.Decoreaza intreg tortul cu frisca si figurine din fondant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu