marți, 26 aprilie 2011

Langos

Timp de preparare:
3 ore si 20 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
300-500 g faina
1 cub de drojdie
1 lingurita de sare
200-250 ml apa
4 lg de ulei


Mod de preparare:
Intr-un bol se pune faina, iar intr-o canita se pune cubul de drojdie la inmuiat in putina apa calduta.(Atentie sa nu fie tare calda ca apoi nu o sa creasca!!!)
Apoi se pune in miljocul faini, se adauga sarea, 2 lg de ulei si se framnata.Spre sfarsit se pune si celelate 2 lg de ulei.
Se lasa sa creasca vre-o 2 ore, apoi se unge un platou sau mainile cu ulei si se ia putin aluat si i se da o forma, pe care o punem intr-o tigaie cu ulei unde uleiul trebuie sa fie cald.O prajim pe o parte si pe alta.
Se poate servi cu branza telemea rasa prin razatoarea mica si amestecata cu o lingura de smantana, sau cu gem,cu miere de albina si un pahar de lapte.
Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu