marți, 26 aprilie 2011

Paine in tigaie

Timp de preparare:
3 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
1kg faina,500ml apa calduta,4 lingurite drojdie uscata,2 lingurite sare,o lingurita zahar,ulei de masline pentru uns tigaia

Mod de preparare:
1.Faci o maia din zahar,sare,drojdie,200ml apa calduta si cateva linguri de faina si o lasi sa creasca cca.5 min.
2.Restul de faina il pui intr`un vas mare si faci o adancitura in mijloc,unde pui maiaua dupa ce`a crescut.Torni si restul de apa calduta si framanti bine aluatul.
3.Lasi la crescut o ora si jumatate,imparti aluatul in 6 parti egale,o framanti pe fiecare`n parte si formezi painicile,prajindu`le si pe`o parte si pe alta in tigaia incinsa unsa cu ulei de masline din belsug si acoperita cu un capac.Cand le scoti din tigaie le invelesti in prosopel sa stea calde si moi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu