marți, 26 aprilie 2011

Paine Indiana Poori

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Avem nevoie de :
-500 grame faina
-2 lingurite de sare
-1 lingurita de zahar pudra
-1 lingura margarina
-300 ml apa
-2 linguri de ulei
-ulei pentru prajit


Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si margarina; se adauga treptat apa si se framanta bine.
Se acopera aluatul cu un servet de bucatarie umed si se lasa sa stea 15 minute.
Se imparte aluatul in 10 parti egale si se fac mici sfere de aluat ;se acopera din nou cu servetul umed.
Intr-o tigaie wok se incinge uleiul.
Se inmoaie o sfera de aluat in ulei si se intinde o foaie de cca 20 cm diametru.
Se prajeste in ulei pe ambele parti pana ia o culoare aurie.
Se fac painile pe rand, pastrand restul sub servetul umed.
Se serveste langa pui Tandoori si orez Indian.
Pofta buna!
In unele regiuni din India se adauga mai multa margarina in aluat pentru a iesi mai crocante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu