marți, 26 aprilie 2011

Pâine polară




Timp de preparare:
3 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 g de făină de grâu
200 ml de apă
25 g de drojdie proaspătă
60 g de smântână groasă
10 g de zahăr brun
sare
10 g de seminţe de mărar(eu am pus chimen)


Mod de preparare:

Amesteca şi frământă 10- 15 minute, pâna obţii un amestec omogen . Mai adaugă apă sau făină, dacă e necesar. Lasă la dospit 1 oră.
Întinde cu sucitorul, apoi fă găuri cu furculiţa pe toata suprafaţa. Lasa la odihnă 20 minute la frigider. Decupează discuri cât o farfurioară..
Lasă la odihnă 1 oră. Întoarce discurile şi fă găuri cu furculiţa pe cealaltă parte. Coace în tigaie fără grăsime. Coace la foc mic, 30 de secunde aproximativ(depinde de foc) Trebuie sa fie aurii. Mie îmi plac mai “arse”. De gustibus! Le poti presara cu mirodenii.
Lasă-le să se răcorească si apoi pune-le una peste alta, să nu se usuce.

Varianta 2
Din acelaşi aluat am făcut si niste plăcinţele cu brânză că aveam nişte “resturi”.
Umplutura:
brânză de vaci
nucă data prin caramel sau nugat
stafide muiate în rom

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu