marți, 26 aprilie 2011

Pernite dulci

Timp de preparare:
2 ore si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru aluat
1kg 400gr faina
40 gr drojdie proaspata
400 ml lapte caldut
1 lingura miere
4 oua
200 gr zahar
un praf de sare
semintele rase de la doua pastai de vanilie
115 gr unt topit
200 gr iaurt gras

Pentru umplutura
branza de vaci (amestecata cu coaja de lamaie rasa+miere+putin gris pana cand se leaga)
ciocolata cu lapte, amaruie sau alba
gem/dulceata
ou batut cu lapte, pentru uns


Mod de preparare:
Intr-un vas se amesteca laptele caldut cu mierea apoi se dizolva drojdia si se lasa deoparte 15 minute.Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, sarea si semintele de vanilie pana cand isi maresc volumul.Se incorporeaza untul topit urmat de iaurt.
Faina se pune intr-un bol mare si se face o gaura in mijloc.Se toarna in gaura drojdia cu laptele si se amesteca.Se adauga apoi amestecul cu oua si se framata pana la omogenizare.Aluatul obtinut se acopera si se lasa la crescut 40 minute.
Dupa cele 40 minute, aluatul se intinde si se taie in patratele.Pe jumatate din numarul patratelelor se pune umplutura (in mijloc).Se ung laturile patratelelor cu ou si se acopera cu celelalte patratele, se preseaza usor si se pun pernitele intr-o tava tapetata cu foaie de copt.Se lasa pernitele la crescut 30 minute, acoperite.
Intre timp se incinge cuptorul la 180°C.Se ung pernitele cu ou si se dau la copt pana cand au crescut si s-au rumenit usor, 20-25 minute.Dupa ce s-aur racit putin se pot pudra cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu