marți, 26 aprilie 2011

Pflaumenkuchen mit Sahne - Tarte cu prune si smantana

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Ingrediente necesare pentru blat :
500g faina ,250g unt,150g zahar pudra,200g nuca fin pisata ,2 oua,100ml vin alb sec,un praf de sare.

Ingrediente necesare pentru umplutura din tarta:
5oog prune,200g smantana pentru frisca sau smantana proaspata - neprocesata,2 oua ,100g zahar pudra .


Mod de preparare:
Untul moale(nu topit)se freaca cu zaharul si praful de sare .Apoi pe rand se incorporeaza ouale si vinul ,iar la sfarsit faina si nuca.Se framanta repede si se obtine un aluat foarte pufos ,putin lipicios.Nu se mai adauga faina pentru ca il ingreuneaza si pierde din fragezime.Se baga aluatul intr-o punga si se lasa pana a 2-a zi la congelator.
Se taie prunele felii sau sferturi daca sunt mai mici si se pun la scurs.Se scoate aluatul din congelator si il framantam putin ,pentru a se inmuia ,sa putem lucra cu el.Punem aluatul cu mana in tavi mici de tarte(16 bucati ) sau impartim in 2 si facem 2 tarte mari.
Intr-un castronel amestecam smantana cu cele 2 oua si 100g de zahar pudra .
Punem feli de prune in tavite si turnam cu lingura sosul de smantana.
Aprindem cuptorul la 170 de grade ,lasam putin la incins si introducem tartele pentru 20 de minute.
Sunt minunate ,aromate,fragede si se pot folosi orice fel de fructe proaspate.
Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu