marți, 26 aprilie 2011

Strudel cu capsuna si mar caramelizat

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
un foietaj din comert 800gr
un borcan capsuna compot 400gr
2 mere mari
4 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
2 linguri suc de lamaie
20 gr unt


Mod de preparare:
Caramelizati merele cu zaharul amestecast cu scortisoara, impartiti aluatul in 3 parti egale/taiati partile laterale pe fisii si aranjati pe mijloc merele. Puneti deasupra o foaie de aluat subtire, aranjati capsunile.

Impletiti fisiile pe diagonala, luati gita impreuna cu politelenul si incet, incet il deplasati pe centrul unei tave unsa cu unt si scoateti politelena.

Dati la cuptor pentru aproximativ 45~50 minute. Focul sa nu fie mare ca sa reuseasca sa se coaca bine si foaie de aluat pusa peste mar. Presarati deasupra cu pudra de zahar amestecata cu scortisoara. Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu