marți, 26 aprilie 2011

Tarta exotica

Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
300 g faina
2 galbenusuri
100 g zahar praf
200 g margarina Rama
1 plic zahar vanilat
un varf cutit sare
1 budinca vanilie Dr Oetker
1 crema vanilie( caramel) Dr Oetker
1 plic tort gelee
fructe exotice
frisca( optional)


Mod de preparare:
Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine.
Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina.
Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea de la caldura mainii) dupa care punem la rece ,in frigider, aluatul pentru 30 minute.
Intre timp preparam budinca si crema conform instructiunilor de pe plic.
Ungem o tava cu unt , o tapetam cu faina si asezam aluatul ce l-am intins cu facaletul, in tava. Impungem cu furculita din loc in loc si presaram boabe de fasole peste aluat ca acesta sa nu se ridice la copt.
Dam tava cu aluatul la cuptorul dinainte incalzit , pentru 25-30 minute , pina se coace aluatul de tarta.
Scoatem tava din cuptor, indepartam boabele de fasole si adaugam budinca de vanilie fierbinte.
Lasam sa se raceasca amandoua...
Dupa ce sunt reci atat aluatul cat si budinca, asezam deasupra crema de vanilie si ornam tarta dupa preferinta cu fructe( mandarine, kiwi, banane)
Preparam tort-gelee conform instructiunilor si asezam gelatina incepind de la fructele din centru, cu lingura , presarand-o peste toate fructele, de doua ori.
Se lasa cateva ore tarta la rece( ideal ar fi de seara pana dimineata)dupa care se poate taia.
Cine doreste, poate adauga frisca la servire.
Pofta mare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu