marți, 26 aprilie 2011

Tort cu ciocolata si gem de caise

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pebtru blat
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
1 lingurita scortisoara macinata
¼ lingurita cuisoare macinate
200 gr unt, la temperatura camerei
200 gr zahar
3 oua
coaja rasa si zeama de la 1 lamaie

Pentru umplutura si decor
300-500 ml frisca lichida
125 gr ciocolata cu lapte
4 linguri gem de caise


Mod de preparare:
Pentru blat, se incinge cuptorul la 180°
Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea scortisoara si cuisoarele macinate.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza cate un ou pe rand urmate de coaja rasa si zeama de lamaie.Se inglobeaza in final ingredientele uscate si se toarna aluatul obtinut in forma pregatita.Se da la copt 50-60 minute pan acand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in 2 parti pe orizontala.
Pentru crema, se topeste ciocolata apoi se lasa sa se raceasca putin.Intr-un vas se pun 100 ml frisca si se bat apoi se incorporeaza ciocolata racita.Intr-un lat vas se bat inca 100 ml frisca in care se incorporeza ulterior gemul de caise.Restul de frisca se bate simplu.
Pentru asamblare, se aseaza un blat pe farfurie, se unge cu crema de ciocolata, se acopera cu un alt blat, se unge cu crema cu gem, se acopera cu al 3-lea blat apoi intreg tortul se decoreaza cu frisca ramasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu