marți, 26 aprilie 2011

Torttelini cu unt si smantana

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Aluatul:
1/2 kg faina
un ou
o lingura ulei
un praf de sare
apa cat cuprinde, aluatul sa fie lucrabil
Umplutura:
200 g carne (de care doriti)
un ou
o ceapa
3 linguri ulei
Sos:
50 g unt
100 ml smantana
sare, piper dupa gust


Mod de preparare:
Din faina, ou, apa si ulei, obtineti un aluat moale,care sa se poata modela(ca pentru taitei). Bateti aluatul de aproximativ 50 de ori, in castron sau pe planseta. Intindeti aluatul pe o planseta presarata cu faina,cu un pahar decupati rondele peste care asezati o gramajoara din compozitia de carne.Indoiti cercul de aluat, apasati la capete. Lasati cateva minute, presarate cu faina,sa se zvante, api le fierbeti in apa clocotita, cu sare si o lingura de ulei, sa nu se prinda. Strecurati dupa 10 minute de fierbere le clatiti la jet de apa,apoi adaugati untul, smantana si condimentele dupa gust. Prin topirea untului si a smantanii se obtine un sos delicios.
Pentru umplutura:
Caliti ceapa,dupa ce se raceste adaugati carnea data pe masina si oul. Condimentati. Puteti folosi ca umplutura si ciuperci sau branza.
Cand dispuneti de timp. le puteti prepara si dupa ce se zvanta, asezati in pungi de hartie si congelati.Cand colocoteste apa, le scoateti din congelator si le asezati asa congelate in apa clocotita pentru 10 minute. In imagine sunt congelate. Se pastreaza foarte bine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu