marți, 3 mai 2011

Princess Cake

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru blat
160 gr faina
100 gr praf Nesquik
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
100 gr unt,la temperatura camerei
1 ou
100 ml lapte
2 lingurite esenta de vanilie
1 lingurita esenta de ciocolata (optional)

Pentru umplutura
100 ml frisca lichida
48 gr bomboane M&Ms

Penrtru decor
fondant


Mod de preparare:
Pentru blat se incinge cuptorul la 180°
Intr-un vas se amesteca faina cu Nesquik,praf de copt si sare.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza oul, urmat de lapte si esente.Se inglobeaza amestecul cu faina si aluatul obtinut se toarna in forma pregatita apoi se da la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Se lasa checul sa se raceasca complet apoi se taie in 2 parti, pe orizontala, astfel se vor obtine 3 blaturi.
Pentru umplutura se bate frisca.Pentru asamblare, se aseaza blatul mai mare pe farfurie.Se unge cu ½ din frisca si se presara cu ½ din bomboane.Se acopera cu blatul mijlociu si se repeta procedura.
Din fondant se face corpul unui ursulet-fetita, doar partea superioara, fara picioare.Tortul se imbraca in fondant, acesta va fi rochia printesei.Se asaeza in varf ursuletul-printesa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu