marți, 3 mai 2011

Crescente cu sunca

 
Timp de preparare:
3 ore si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
-500 g faina
-150 ml lapte
-100 ml apa
-1 lingurita rasa de sare
-25 g drojdie
-200 g sunca presata
-1 ardei gras rosu mai mic
-1 lingura miere
-2 linguri de ulei
-1 ou
-oregano


Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in apa calda.Se taie sunca si ardeiul in cubulete. Se cerne faina intr-un castron, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele caldut, drojdia, mierea, sarea, uleiul, oregano, sunca si areiul.Se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen, care se lasa la dospit timp de 60 de minute. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt tava aragazului. Se intinde aluatul sub forma unui dreptunghi cu grosimea de 1,5 cm. Se aseaza aluatul in tava si, cu ajutorul furculitei, se inteapa si se traseaza dungi oblice, in ambele sensuri. Se unge cu ou batut si se lasa aluatul la crescut inca o ora. Se introduce tava in cuptorul preincalzit, pentru 40-45 de minute. Se taie calduta in dreptunghiuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu