marți, 26 aprilie 2011

Melci cu branza

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
300g branza dulce
100g branza feta
50g cascaval ras
1 legatura marar verde
1 ardei kapia rosu
2 fire ceapa verde
Pentru ornat
1 ou
Seminte de susan


Mod de preparare:
Spalam mararul, ceapa si ardeiul si le tocam marunt. Intr-un bol, amestecam branzeturile, adaugam verdeata, ceapa si ardeiul si omogenizam.
Separat, pregatim oul batut bine, pentru uns melcisorii.
Intindem foaia de aluat, repartizam branza, pe toata suprafata lasand o margine de 2-3cm ne-acoperita, pe care o ungem cu ou batut. Rulam foaia, strans inspre marginea cu ou, care are rolul de a lipi rulada.
Cu un cutit bne ascutit, taiem felii de aprox 2cm grosime, pe care le asezam culcate, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o pensula, ungem fiecare melc cu ou batut si preseram deasupra, seminte de susan.
Punem tava in cuptorul dinainte incalzit, la foc mare, pentru 20-25’.
Se pot servi calzi sau reci, simpli sau cu un pahar de lapte.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu