marți, 26 aprilie 2011

Placinta de dovleac cu nuca

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru aluat:
2 oua,
5 linguri de zahar,
5 linguri de ulei,
5 linguri de lapte dulce,
2 plicuri zahar vanilat,
1 praf de copt,
370 g faina,
un praf de sare.
Iese o foaie frageda si pufoasa.
Pentru umplutura:
1 dovleac pentru placinta de marime medie,
zahar dupa gust, (am folosit 150g)
scortisoara, zahar vanilat, coaja de lamaie,
250-300g nuca maruntita,
1 lingurita de unt sau margarina.


Mod de preparare:
Eu incep reteta cu pregatirea umpluturii: curat dovleacul, il dau prin razatoarea mare, il pun la calit cu zahar, scortisoara, zahar vanilat , coaja de lamaie si untul pana cand scade. Las umplutura sa se raceasca si adaug nuca maruntita. Pregatesc apoi aluatul amestecand toate ingredientele enumerate. Praful de copt il sting in lapte. Aluatul il impart in doua, tapetez tava cu hartie de copt, intind prima foaie, o asez in tava, intind pe toata suprafata umplutura gata pregatita, apoi a doua foaie deasupra. Acest aluat trebuie lucrat foarte repede sa nu apuce sa creasca pentru ca se va rupe la intins. Bag tava la cuptorul preincalzit la 180 gr. si dupa 40 min. o scot din cuptor, o portionez (asa calda) si o pudrez. O scot pe platou cand s-a racit. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu