marți, 26 aprilie 2011

Pâine cu mălai

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 ouă
400 g iaurt
1-2 linguri de miere
sare
100 g de unt
1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
200 g malai fin
200 g de făină de grâu


Mod de preparare:
Se amestecă bine făinurile, apoi se adaugă restul ingredientelor.
Se lasa la umflat 20 de minute apoi se coace la 180 grade cam 20 minute într-o tavă de cozonac unsă. Depinde de cuptor, eu am lăsat-o mai mult. Se verifică dacă e copată cu o scobitoare. Sa fie bine rumenită.

Se lasă să se răcească, apoi se taie felii. E foarte buna pentru mic dejun(cu unt sau dulceaţă) sau pentru aperitive . E sănătoasă şi consistentă.
NB
A mea are culoarea asta ca am pus un pumn de afine, dar nu e obligatoriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu