marți, 26 aprilie 2011

Cornurile Laureilaurentiu

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
300 g apa calduta
500 g faina
4 linguri ulei
1-2 lingurite sare
1 plic drojdie uscata(12g)
1 lingura rasa zahar
1 galbenus
seminte susan
ulei


Mod de preparare:
Primele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul"aluat"DOUGH.
Dupa ce aluatul este framantat si dospit, cand este gata programul de aluat, se scoate aluatul din masina pe o tava( masa) unsa cu ulei si se fac din el, 8-12 mingiute.
Acestea se intind cu mana ( ca langosul)si se ung cu ulei, apoi se ruleaza , dupa care se innoada.
Se ia pe rand fiecare corn se intinde iar ,cu mana sau cu sucitorul si se ruleaza in forma de cornuri.
O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza in ea cornurile care vor fi presarate deasupra cu seminte de susan.
Daca pregatim cornurile sa nu fie de post , le ungem prima data cu galbenus de ou amestecat cu doi stropi cu apa si apoi presaram susanul.
Mai lasam cornurile la cald 15 minute sa creasca apoi le dam la cuptorul dinainte incalzit pina se rumenesc bine deasupra, cam 30 minute.
Pofta mare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu