marți, 3 mai 2011

Fursecuri de Paste

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
* 200 gr unt
* 100 gr zahar pudra
* 1 plic zahar vanilat bourbon
* 2 lingurite esenta de alune de padure
* 1 ou
* 400 gr faina
* 1 lingurita praf de copt
* ½ lingurita bicarbonat de sodiu
* 50 gr sirop de ciocolata pentru deserturi
* 50 gr cacao


Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 190⁰C.
2. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si esenta de alune de padure.Se adauga oul si se amesteca.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu apoi se inglobeaza in amestecul cu unt, amestecandu-se pana cand se obtine un aluat.Se imparte aluatul in jumatate, iar intr-una din jumatati, se incorporeaza siropul de ciocolata si cacaoa.
3. Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si se decupeaza diferite forme specifice Pastelui.Se dau fursecurile la copt 10-15 minute pana cand au inceput sa se rumeneasca pe margini.Se lasa sa se raceasca apoi se decoreaza dupa fantezia fiecaruia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu