marți, 3 mai 2011

Placinta cu varza

 
Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
15 linguri de faina
drojdie cit o nuca
untura cit o nuca
1 ou
apa calduta
varza verde
sare, piper, ulei


Mod de preparare:
Se face un aluat din faina, drojdie(muiata cu putin zahar), sare si apa calduta, aluatul sa nu fie prea moale.
Se intinde untura moale pe tejghea si deasupra se pune aluatul, care se impatureste si se framinta cu dosul palmei, pina incorporeaza toata untura.
Se lasa la crescut pina isi dubleaza volumul.
Varza se caleste in ulei , se potriveste de sare si piper si se da la rece .
Se imparte aluatul in 2 bucati, se face o foaie subtire si se pune pe fundul tavii, cu marginile ridicate.
Se pune varza, se uniformizeaza si se pune a doua foaie de aluat, se lipesc marginile foilor cu degetele, se impunge cu furculita, se unge cu ou si se da la cuptor 45 de minute.
Este extraordinara cu varza asta verde si cruda, asa ca va doresc pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu