marți, 3 mai 2011

Foccacia cu rosii uscate

Timp de preparare: 
2 ore si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
-450g faina
-400ml lapte batut
-50g rosii uscate conservate in ulei de masline
-70g masline verzi
-1 crenguta de rozmarin
-1 lingurita sare de mare
-1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
-4-5 linguri ulei de masline
-2 linguri ulei pentru uns tava si hartia de copt


Mod de preparare:
Intr-un castron se cerne faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele batut si bicarbonatul de sodiu. Se lasa 10 minute sa se stinga bicarbonatul. Se pune apoi sarea, rosiile uscate scurse de ulei si taiate cubulete, frunzele de rozmarin maruntite si maslinele taiate rondele. Aluatul nu se framanta, ci se omogenizeaza cu miscari circulare, pe orizontala, intr-un singur sens. Se obtine un aluat moale, care se desprinde de marginea vasului, dar nu si de maini. Se unge cu ulei o tava de 20x35, se acopera cu hartie de copt care se unge si ea cu ulei si cu mainile unse, se scoate aluatul din castron si se intinde in tava prin presare. Se unge aluatul cu uleiul ramas. Se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se taie in bucati cand s-a racit. (Este o paine cu iz de pizza)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu