marți, 3 mai 2011

Vafele -Waffles


Timp de preparare: 
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
Avem nevoie de:
Pentru vafele
-300 gm faina
-1 lingura praf de copt
-1 varf de cutit sare
-75gm zahar pudra
-100gm unt moale
-2 oua
-500ml lapte
Pentru garnitura
-miere de albine
-dulceata de cirese
-250gm capsuni
-200gm frisca lichida


Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt.
Se adauga sarea, zaharul,untul moale si ouale.
Se adauga treptat laptele pana se obtine un aluat subtire , ca pentru clatite.
Se lasa 1 ora la temperatura camerei.
Se incalzeste gratarul electric pentru vafele pana cand termosemnalul indica OK, deci a ajuns la temperatura corecta.
Se deschide gratarul si se toarna aluatul subtire astfel incat sa nu depaseasca marginile;se inchide gratarul si dupa 10 secunde se intoarce cu baza in sus.
Se lasa astfel 2 minute , apoi se intoarce din nou in pozitia initiala si se mai lasa inca 2 minute.Astfel vafa a devenit crocanta si aurie.
Se deschide gratarul si vafele se pun pe un platou si se mai lasa 1 minut pentru a deveni si mai crocante.
Se servesc cu :
-miere de albine
-dulceata de cirese
-frisca si capsuni
Varianta 1
Se bate frisca; se mixeaza capsunile pana devin ca o pasta.
Se aseaza peste vafele un strat de frisca, unul de sos de capsuni si se decoreaza cu capsuni intregi sau jumatati.
Varianta 2
Se bate frisca, se adauga sosul de capsuni si o lingurita de miere de albine; se ung vafele cu sosul astfel obtinut si se decoreaza cu capsuni.
Varianta 3
Se bate frisca, se aseaza peste vafele si se decoreaza cu dulceata de cirese.
Varianat 4
Se toarna peste vafele miere de albine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu