marți, 3 mai 2011

Tortulete animate


Timp de preparare: 
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
200 gr faina
1 lingurita rasa de bicarbonat
100 gr zahar pudra
200 ml zer
1 ou
2 linguri ulei/unt topit sau margarina Rama topita
coaja rasa de la 2 lamai
zeama de la 1 lamaie
100 gr ciocolata, rupta in cubulete

Pentru decor
2 albusuri
150 gr zahar pudra
coloranti alimentari
fondant


Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 170⁰C.Tapeteaza cu foi de copt o tava de briose medii si o tava de briose micute.
Intr-un vas amesteca faina cu bicarbonat si zahar pudra.Intr-un alt vas bate oul cu zer, ulei/untul/margarina, coaja rasa si zeama de lamaie.Inglobeaza amestecul cu faina si mixeaza-le pana la omogenizare.
Umple fiecere loc din tava pentru briose medii cu cate 2 linguri de aluat, iar tava pentru briose mici cu cate 1 lingura aluat.Aseaza cate o bucatica de ciocolata in centrul fiecarei briose, apoi mai pune la fiecare briosa cate 1 lingura de aluat peste ciocolata.Da briosele la copt 20-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
Pentru decor, bate albusurile cu zaharul ca pentru bezea si coloreaza-le cum doresti.Pentru fiecare tortulet aseaza cate o briosa medie pe farfurie.Unge briosa deasupra cu bezea si aseaza deasupra o briosa mica.Unge si aceasta briosa cu bezea si decoreaz-o cu figurine facute din fondant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu