marți, 3 mai 2011

Langosi cu smantana, usturoi si branza

Timp de preparare: 
3 ore si 15 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
-1 kg faina
-1 cub de drojdie proaspata
-sare
-2 galbenusuri
-500ml lapte caldut
-200 ml smantana
Acestea de sus au fost pentru aluat.
-ulei pentru uns punga, pentru intins langoasa si pentru prajit
-usturoi
-smantana
-telemea de oi


Mod de preparare:
Se framanta din toate ingredientele un aluat care se pune intr-o punga unsa cu ulei si se lasa la dospit in frigider (se poate tine si o saptamana). Cand a crescut se rupe cate o bucata din el si se intinde pe o planseta unsa cu ulei (eu am facut direct pe masa) un rotund caruia i se face cu degetul o gaura in mijloc. Se pune intr-o tigaie cu mult ulei si se prajeste pe ambele parti. Faceti cate langosi doriti. Se curata 2 capatani de usturoi, se piseaza si se face o maioneza din el (exact ca maioneza, dar se pune foarte, foarte putin ulei la frecat). Cand s-a terminat de facut maioneza se toarna peste ea smantana, se amesteca bine, se ia o langoasa, se unge cu o pensula din amestecul de usturoi cu smantana si se rade telemea de oaie data prin razatoarea cu gauri mici. Se poate unge si cu gem, dar mai buna este cubranza,usturoi si smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu