marți, 3 mai 2011

Tarta cu sunca


Timp de preparare: 
2 ore si 45 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru aluat:
-425g faina
-225g unt sau margarina
-1 si 1/2 ou
-3 linguri de apa
-sare dupa gust

Pentru umplutura:
-75g faina dizolvata in 375ml lapte
-3 linguri de smantana
-5 oua
-240g sunca
-5 castraveciori murati
-180g cascaval


Mod de preparare:
Aluatul:
Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat clasic. Se framanta aluatul bine si se da putin la rece. Apoi se imparte aluatul in 2 parti, cu una se imbraca o forma tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita in cateva locuri. Se da tava la cuptorul incalzit , timp de 10 minute. Apoi se scoate si se pune umplutura.
Umplutura:
Sunca, castraveciorii si cascavalul se toaca marunt si se amesteca cu ouale, smantana si faina dizolvata in lapte. Se pune amestecul peste coca. Se acopera tarta cu un capac de aluat (cea de-a doua parte) si se coace la foc potrivit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu